Ці з'яўляецца чырвонае віно вегетарыянскім?


адказ 1:

Нічога не "вегетарыянскае", нават гародніна. Розныя казуркі, некаторыя мікраскапічныя, непазбежна ўдзельнічаюць ва ўсіх працэсах уборкі, зрэдку слімак / вушная ракавіна таксама ўдаецца прайсці кантроль якасці. Невялікія колькасці прадуктаў жывёльнага паходжання таксама могуць выкарыстоўвацца для фінішнай ачысткі, бо гэта можа быць гліна і іншыя мінералы, хоць асабіста я выкарыстоўваю яечны бялок (прыкладна 1 яйка на 200 л).

Тэарэтычна гэтыя прымешкі выдаляюцца фільтрацыяй або адстойваннем падчас працэсу вінаробства, але некаторыя могуць сцвярджаць, што яны ўсё яшчэ знаходзяцца ў сумесі, хоць нейкая невялікая ступень вельмі нязначная.

Калі вы, як вегетарыянец / веган, перажываеце з гэтай нагоды, то мой савет будзе спыніць дыханне, паколькі вы, хутчэй за ўсё, будзеце ўдыхаць і заглынаць значна больш рэчываў жывёльнага пры дапамозе дыхання.